Ekstrand logga

Släppa de små motgångarna

Nästan varje dag stöter vi på olika slags motgångar och besvikelser. Våra förväntningar uppfylls inte och olika omständigheter sätter käppar i hjulet för våra planer.

Ibland möter vi stora motgångar, besvikelser och måste anstränga oss och använda våra inre resurser för att ta oss igenom dem. I andra fall kan vårt mående bli mer påverkat än vad som egentligen kanske är motiverat. Det kan handla om att vi är sena till ett möte, någon ringer vid ett olämpligt tillfälle, vi sitter fast i en bilkö eller någonting annat. Vi kan lätt bli irriterade, komma ur fas, vi kanske blir spända i kroppen och det riskerar påverka vårt mående. Det tar energi, energi som vi skulle kunna använda till mer betydelsefulla saker.

Egentligen är det småsaker, kommer det att störa mig om en timme, i kväll eller om ett halvår? Kan jag släppa den känslomässiga investeringen jag gör vid de här tillfällena?

Jag kommer aldrig kunna plocka bort de här mindre sakerna och irritationerna men jag kan släppa mina krav på att allt ska löpa som smort och exakt såsom jag vill och kanske få lite mer sinnesro. Jag tillåter allt att vara som det är.

Möjligtvis får vi också ett annat förhållningssätt till de stora motgångarna när vi har förmåga att släppa alla de små.

#härochnu #mindfulness #distans #tillåtaalltattvarasomdetär #vadärviktigt #livetgårinteattkontrollera #hanterasituationer #minenergi #mittmående #livskvalitet #ekstrandsamtalsterapi #samtalsterapi #samtalsterapeut